Verwarmende zalf  of niet

De meeste verwarmende lotions of zalven zijn gebaseerd op methylnicotinaat en capsaïcine. Deze stoffen geven een onmiddellijke verhoging van de opvlakkige temperatuur door het openzetten van de haarvaatjes in de eerste lagen van de huid.

Vele sporters houden van deze verwarmende sensatie, maar is het ook efficiënt.

Hoe zit het in elkaar ?

Door het gebruik van verwarmende zalven wordt de bloedtoevoer net onderhuids gestimuleerd. Dit is gelijkaardig wat er gebeurd op het moment dat we beginnen zweten. Een mechanisme dat het lichaam net gebruikt om het lichaam af te koelen.

1. Het smeren van verwarmende zalven heeft het omgekeerde effect van wat we eigenlijk willen bereiken. De spieren worden niet warmer maar worden minder goed doorbloed.

2. Afleidings gevoel.  De oppervlakkige hitte die wordt gerealiseerd zorgt voor een 2e effect. De gevoelszenuwen in de huid zijn zeer snel prikkelbaar. Door de temperatuurstijging worden deze overprikkeld en komt de pijn van de gewrichten of spieren niet meer door naar onze hersenen. Die noemt men het gate control principe.  Het risico bestaat je hierdoor een pijnsignaal gaat miskennen en een blessure gaat stimuleren.

Wat wel doen ?

Om een efficiënte opwarming te hebben is langzaam opbouwende lichaamsaktiviteit aangewezen. Het dragen van een trainingspak bij koudere of nat weer is aangewezen.

Op deze manier kan het lichaam de bloedcirculatie opvoeren in de spieren.

Het gebruik van BES-T Power op basis van Arginine kan ook hulp bieden. Door de liquid patch technologie wordt de arginine opgenomen en wordt vrijmaken van energie in de spieren gestimuleerd.

 

 

 

 

 

Deel via
Facebook
Deel via
Twitter
Deel via
Google+
Deel via
Pinterest
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Over - sluiten