We willen het niet gezegd hebben, echter lijkt het erop dat we de laatste 30 jaren voor de gek gehouden zijn door de suikermaffia. Meer precies de Koolhydratenpiraten.

In de Periode 1975-1979 is er een drastische beslissing genomen om op basis van een selectieve studie vet als gezondheidsvijand nummer 1 in het vizier te nemen en aan een oversubsidieëring van de graanschuur te doen.

Dit was nodig om het volk goedkoop voedsel te geven en om de landbouwindustrie te laten groeien. Onze aanbevolen koolhydraten consumptie is gestegen naar 60-70% van de dagelijkse opname. Dit is het begin van de hoogdagen voor de koekjesproducenten, cornflakes, pastaboeren en frisdrankengiganten.  Goede boter werd gekruisigd en vervangen door plastiek magarine.

Resultaat van de groeiende opname van koolhydraten (in al zijn vormen), is een lineair meegroeiende aanzwelling van obesitas,kanker,alzheimer,Adhd, diabetes & andere welvaartsziekten.

Tijd om het roer om te gooien.

Sinds een 10 tal jaar is in het zuidelijk halfrond ( Zuid-Afrika, Australië, Nieuw Zeeland) een groep van dokters en professoren er zich van bewust dat onze verandering van eetgedrag sinds eind 1970 wel eens de oorzaak zou kunnen zijn van onze welvaartsziekten.

Dr Tim Noakes is met zijn http://realmealrevolution.com/  een voortrekker om de comsuptie van koolhydraten tot een minimum te beperken en te vervangen door een hoeveelheid vet .  Tim Noakes is een vooraanstaand sportwetenschapper die zelf meer dan 70 marathons gelopen heeft en nu op zijn 66 nog steeds een actief loper is.  Hij heeft publiekelijk de hoofdstukken over "carb-loading" uit zijn eigen boek gescheurd.

Om een goed inzicht te krijgen is de film http://www.cerealkillersmovie.com/  .  Deze korte documentaire volgt Donal O'Neill gedurende zijn experiment om koolhydraten te vervangen door vet.

De resultaten zijn verbluffend.  

 

 

Deel via
Facebook
Deel via
Twitter
Deel via
Google+
Deel via
Pinterest
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Over - sluiten