Eigenschappen van Glutamine :

Glutamine is o.a. betrokken bij het zuur-base evenwicht, de regulering van het celvolume, de stofwisseling van eiwit, vet en koolhydraten en het is een brandstof voor de darmen en van de cellen van het immuunsysteem.

Glutamine is ook essentieel voor spierweefsel, het centrale zenuwstelsel, het immuunsysteem (met name voor lymfocyten en macrofagen) en de glutathionsynthese. Het meest voorkomende aminozuur in de ruggenmergvloeistof is glutamine.

Glutamine is belangrijk voor de immuunfunctie in de slijmvliezen van de ademhalingswegen en het maagdarmkanaal. Op deze plekken wordt sIgA geproduceerd, antilichamen die daar de eerste afweer vormen. Glutamine helpt een verstoorde sIgA productie weer op peil te brengen.

Glutamine beschermt tevens tegen de effecten van alcohol. Het vermindert het verlangen naar alcohol en in sommige gevallen naar suiker. Verder is glutaminezuur een bestanddeel van foliumzuur en maakt het deel uit van de chroomverbinding die bekend staat als de glucose tolerantiefactor (GTF)

 

Slikken of wrijven

Dit is de steeds terug komende discussie.  Omdat Glutamine een essentieel aminozuur is het zeker aan te raden om dit in het dieet in te bouwen.

Echter de opnamen via de maag heeft enkele nadelen :

  • De kwaliteit vermindert door de verteringsappen
  • De primimaire organen worden eerst voorzien
  • Het overblijvende wordt verdeeld over alle spiergroepen.

 

Voordelen van  crème :

  • Door het de liquid patch technologie zijn de molecullelen 10x kleiner
  • Hyaluronzuur wordt als transportmoleculle aangewend om de glutamine in te sluizen
  • De dosering kan aangebracht worden op de spiergroepen die het meeste recuperatie en herstel nodig hebben.
  • Theoretische modellen geven een opname aan die 200 tot 300% hoger ligt dan via orale weg

 

 

Deel via
Facebook
Deel via
Twitter
Deel via
Google+
Deel via
Pinterest
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Over - sluiten